Emilian Imbri: Au apărut simptomatologii noi la pacienții COVID. Sunt îngrijorat

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, se arata ingrijorat de noile manifestari provocate de infectia cu noul coronavirus. Medicul atrage atentia ca au aparut simptomatologii neuropsihiatrice care pana acum nu erau evidentiate la pacientii COVID. Acestia au tulburari de orientare, de exprimare si chiar de echilibru, iar medicii sunt pusi in situatia de a nu sti cum sa-i trateze, relatează realitatea.net

„Eu, ca persoana si ca managerul unei institutii, mi-am exprimat ingrijorarea mea personala. De ce va spun ca sunt ingrijorat: nu neaparat de numar, numarul vedeti ca este constant – si nu e usor de gestionat, suntem la limita cu numarul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de cateva luni de zile. Problema e ca sunt cazuri ale caror manifestari – nici colegii mei nu pricep cum de se ajunge in situatia asta”, a spus medicul Emilian Imbri, la un post TV.

„Au aparut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrica, care pana acum nu prea a fost evidenta. Au inceput sa apara cazuri – nu sunt multe – in care manifestarile sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la perceptia reala a momentului si a realitatii, tulburari de echilibru, de exprimare si de orientare, si pana acum nu prea am auzit. Am vorbit si cu alti colegi din alte spitale, nu prea se intelege cum se intampla fenomenul asta”, a spus medicul.

„Mai grav e ca, nefiind o medicatie stiintifica, e foarte greu de intervenit, stai cu mainile incrucisate si nu stii ce sa faci. In acest sens sunt ingrijorat, mi-e teama ca vom fi in situatia in care nu stim ce sa facem”, a adaugat el.

Doctorul Emilian Imbri a spus ca astfel de cazuri nu au fost inregistrate doar in Romania, ci si in alte tari.

Lasa un comentariu