S-a schimbat programul la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași a emis o nouă serie de reglementări în privința regulamentelor de programare online legat de eliberarea unor documente.

Astfel, au apărut modificări și la modul programare online evidența persoanelor.

„Cetățenii români născuți în România vor depune cererea pentru eliberarea actului de identitate pe baza bonului de ordine și a programării online la Biroul nr. 1 și Biroul nr. 2. Cetățenii români născuți în străinătate vor depune cererea pentru eliberarea actului de identitate pe baza bonurilor de ordine și a programării online la Biroul nr. 6. Perioada disponibilă pentru programare este 13 ianuarie – 31 martie 2020″, spun reprezentanții DLEP Iași.

Apar modificări și la modul programare online transcriere. Astfel, este obligatorie programarea on-line pentru toți cetățenii români născuți în străinătate. Solicitanții născuți în România și cu domiciliul în municipiul Iași vor depune dosarele fără programare prealabilă.

„Cetățenii români născuți în străinătate vor depune cererile de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civilă proprii și ale copiilor minori în baza programării online. Cererile pot fi depuse personal, prin reprezentanții legali sau prin împuterniciți cu procură specială. Cetățenii care au dobândit sau redobândit cetățenia vor depune cererile numai personal sau prin reprezentant legal. Programarea este alocată pentru transcrierea unui singur certificat/extras de stare civilă al unei persoane. O persoană poate depune o singură cerere pe zi. Prin excepție, în cazul familiilor cu mai mulți minori, se face o singură programare pentru toți copiii. Nu se transcrie certificatul de căsătorie concomitent cu transcrierea certificatului de naștere al titularului. Certificatele de naștere ale minorilor vor fi transcrise ulterior transcrierii certificatului de căsătorie al părinților, în baza unei programări separate”, se arată în decizia DLEP Iași.

Perioada disponibilă pentru programare este 13 ianuarie – 31 martie 2020.

Lasa un comentariu