România, la un pas de scenariul 5! Noi măsuri începând de săptămâna următoare. Ce prevede noua Ordonanță Militară

Autoritățile din România se pregătesc deja pentru noul val de cazuri de infectare cu coronavirus având în vedere că vârful pandemiei este aproape. În acest context, se pregătește o nouă Ordonanță Militară care va înăspri amenzile.

Este probabil ca vârful pandemiei de coronavirus să aibă loc după sărbătorile pascale așa cum au susținut mai mulți specialiști din țară. Pentru ca acest lucru să nu iasă de sub control, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar putea anunța o nouă Ordonanță Militară săptămâna viitoare, potrivit capital.ro

România se apropie de înregistrarea a 10.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Acest lucru va duce la intrarea ţării noastre în scenariul 5 al crizei provocate de COVID-19.

Principala măsură

Zborurile către Spania vor fi suspendate pentru încă 14 zile, începând din 29 aprilie. Ca și în cazul ordonanțelor anterioare,  această măsură nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Amenzile vor fi înăsprite

Nu este deloc exclus ca noua ordonanță să mărească amenzile. S-ar putea ca pentru persoanele fizice amenzile să fie între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 de lei și 70.000 de lei.

Totodată, declarația pe propria răspundere ar putea suferi modificări importante.

Lasa un comentariu