„Redefinește. Reconstruiește. Restaurează. Acum e momentul!”, acțiuni de Ziua Mediului la Iași

Cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie), Primăria Municipiului Iași, Salubris SA și Agenția pentru Protecția Mediului vor organiza mai multe evenimente. Intitulată „Redefinește. Reconstruiește. Restaurează. Acum e momentul!”, seria de acțiuni se va desfășura în special în instituțiile de învățământ preșcolar și primar.

Programul manifestărilor:

• Luni, 31 mai, orele 9.00 – 12.00 – „Conștientizare populație privind colectarea separată”: informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante informative). Acțiunea se va desfășura în Piața Voievozilor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii și Tătărași.

• Marți, 1 iunie, orele 8.00 – 20.00 – Porți deschise la Centrul Municipal de Colectare Iași: acțiune cu premii instant oferite tuturor vizitatorilor și deponenților.

• Miercuri, 2 iunie, începând cu ora 12.30 – Concurs cu elevii din Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și premierea unui grup de elevi pentru confecționare de obiecte din materiale reciclabile.

• Joi, 3 iunie, începând cu ora 11.00 – Eveniment în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului: atelier online de informare asupra colectării separate a deșeurilor, acțiune care se va sfârși cu premierea a zece participanți.

• Vineri, 4 iunie, începând cu ora 10.00 – Eveniment în parteneriat cu Grădinița „Cuvioasa Parascheva” (250 de copii și 10 cadre didactice): prezentări și jocuri.

• Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 12.00 – Acțiune de extragere a câștigătorilor tombolei desfășurate în colaborare cu Asociația ROREC (ECOarena) în perioada 10 mai – 5 iunie (colectarea separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice).

Lasa un comentariu