Reacţia ministrului Sănătăţii după ce tot mai mulţi români s-au arătat deranjaţi de faptul că li se ia temperatura: recomandarea făcută de Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii a intervenit în scandalul termometrului digital folosit de paznici şi lucrători comerciali. El spune că termometrizarea este un procedeu important, se poate face şi acasă. Unii cetăţeni au fost deranjaţi de această manevră efectuată la intrarea în supermarketuri sau farmacii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că nu înţelege indignarea unora dintre cetăţeni faţă de procedura instituită la intrarea în unele spaţii comerciale prin care se ia temeperatura cu ajutorul unui termometru digital folosit de la distanţă şi manevrat de un angajat al instituţiei, potrivit mediafax.ro

”Trebuie să înţelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi şi noi acasa. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, un minim triaj epidemiologic”, a declarat Nelu Tătaru.

Au fost voci care au criticat termometrul digital, inclusiv medici.

”Nu credeam că voi ajunge vreodată să-mi ia temperatura un angajat de la mall”, este postarea unui doctor devenită virală ieri pe reţelele de socializarea.

”Termometrizarea este o măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare. Este datoria fiecărui agent comercial sau companie de a lua măsuri care să asigure o protecţie împotriva virusului”, a spus ministrul la Digi24.

Raed Arafat spune că există deja un curent împotriva termomerului digital. 

”A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe reţelele de socializare şi nu numai.  Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre…”, a declarat Raed Arafat. 

”Eu când mă duc la minister dimineaţă sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a spus Raed Arafat.

Lasa un comentariu