Rămâne Poli Iași în Liga 2? Ce se va întâmpla cu datoriile din acest sezon

La o zi după ce Poli Iași a retrogradat matematic în al doilea eșalon, toată suflarea din Copou, de la suporteri și până la executiv se întreabă ce soartă va avea fotbalul ieșean, cum va arăta și în ce eșalon va juca echipa din sezonul viitor.

Majoritatea este de părere că echipa ar trebui să continue în divizia secundă. Oficialii Comitetului Director spun că Poli Iași va continua în Liga 2, iar primarul Mihai Chirica ar fi dispus, potrivit unor surse, să finanțeze echipa în liga secundă. Totul se învârte în jurul datoriilor de aproximativ două milioane de euro acumulate. Și fără banii din drepturile TV va fi foarte greu pentru Poli Iași să continue, scrie prosport.ro.

Asta pentru că clubul are datorii de câteva sute de mii de euro la jucători, staff și angajați doar pe acest an, iar acestea trebuie achitate. În cazul în care jucătorii își vor primi drepturile cu banii de la bugetul local, oficialii iau în calcul și vânzarea unor jucători importanți aflați sub contract, un exemplu fiind Răzvan Onea, de pe care Poli speră să obțină câteva sute de mii de euro de la un club din prima ligă.

În cazul în care nu va continua în al doilea eșalon, Poli Iași se va desființa și ar porni-o de la zero, fie în Liga a 4-a, fie în Liga 3, cu susținerea municipalității.

În Copou se vehiculează și varianta potrivit căreia ultrașii lui Poli vor să formeze o echipă cu care să plece din Liga a 4-a, după modelul Rapidului. Dar și în acest caz bugetul ar fi o problemă.

Președintele Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local Iași, Florin Briaur, a declarat că în cursul săptămânii viitoare va fi căutată cea mai bună soluție pentru ca Iașiul să aibă echipă de fotbal.

„Ne vom întâlni în cursul săptămânii viitoare și vom încerca să luăm cea mai bună decizie pentru viitorul fotbalui ieșean. Cert este că ne dorim ca fotbalul să continue la Iași”, a declarat Florin Briaur.

Lasa un comentariu