Raducioiu dezvaluie motivul pentru care s-a retras din nationala Romaniei la doar 26 de ani

Florin Raducioiu a dezvaluit motivul pentru care a pus capat carierei sale in nationala Romaniei la doar 26 de ani.

Fostul atacant roman spune ca a avut mai multe neintelegeri cu staff-ul tehnic si, in plus, renuntase la colaborarea cu impresarul Ioan Becali, relatează ziare.com

„M-am retras de la echipa nationala din cauza unor neintelegeri avute cu staff-ul, cu domnul Iordanescu. Dupa Euro din 1996, care a fost un dezastru pentru noi, intr-un context ciudat pentru noi, am avut trei infrangeri, am inteles atunci ca era momentul de a ma retrage. Nu ma mai regaseam in acesta echipa nationala”, a spus Raducioiu la Telekom Sport.

„Incepusem sa am probleme cu antrenorii, incepusem sa am probleme cu … Eu tocmai imi incheiasem colaborarea cu Ioan Becali si am inteles ca ceva nu mai era in regula. Am luat aceasta decizie, iar acum, daca au mai trecut cativa ani, mi-am dat seama ca trebuia sa lupt putin mai mult, nu trebuia sa imi cedez atat de repede locul meu la echipa nationala. Era o schimbare de generatie la echipa nationala, am simtit ca imi pierdeam locul de titular si nu-mi doream ca suporterii romani sa vada declinul meu”, a mai spus acesta.

Revenind la despartirea de Ioan Becali si influenta acestuia la nationala Romaniei, Raducioiu afirma: „Nu trebuie sa ne ascundem, conta si influenta impresarilor la echipa nationala, dar trebuie sa recunosc ca ii datorez foarte multe lui Ioan Becali, am ramas intr-o relatie foarte buna cu el”.

Raducioiu a dezvaluit si conversatia pe care a avut-o cu Anghel Iordanescu dupa EURO 1996.

„Dupa Europeanul din 1996, din cate imi aduc aminte, mi-a spus ceva de genul ‘Radu, nu-ti mai garantez locul de titular’. Si i-am zis: ‘Nea Puiu, eu nu mai vin. Am vorbit si cu Mircea Sandu’, iar el mi-a spus ca imi respecta decizia. A fost alegerea mea, nu mai acceptam sa fiu rezerva. Intr-un fel, m-am simtit tradat”, a conchis acesta.

Florin Raducioiu a jucat pentru nationala Romaniei in perioada 1990-1996, perioada in care a strans 40 de selectii si a marcat 21 de goluri.

Lasa un comentariu