Proprietarul armei cu care un copil şi-a împuşcat mortal fratele, reţinut

Proprietarul armei cu care un copil de 8 ani şi-a împuşcat mortal fratele, cu trei ani mai mic, a fost reţinut pentru 24 de ore. ”În baza probatoriului administrat,  la data de 04 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, faţă de bărbatul de 49 de ani, deţinătorul legal al armei neletale cu aer comprimat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului”, a transmis, marţi, IPJ Mureş.

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în vederea stabilirii şi clarificării tuturor aspectelor. Bărbatul deţine legal arma, dar, luni, a lăsat-o nesupravegheată, în timp ce mai multe persoane se aflau la o cabană din judeţul Mureş. Un copil de 8 ani a luat-o şi a manevrat-o, împuşcându-şi accidental fratele de la mică distanţă. Din cauza rănilor suferite, copilul nu a putut fi salvat.

Un copil în vârstă de cinci ani a fost împuşcat mortal cu o armă cu aer comprimat, de către fratele său cu trei ani mai mare, incidentul având loc la marginea unei păduri din judeţul Mureş. Echipajul medical ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe copil, rănile suferite la nivelul toracelui fiind foarte grave.

Incidentul a avut loc luni după amiază, în jurul orei15:00, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş.   Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Mureş, Emanuela Farcaş, a declarat pentru News.ro că, potrivit primelor date, un copil de cinci ani a fost împuşcat în zona toracelui de fratele său, în vârstă de opt ani. Cei doi copii se aflau cu părinţii şi cu alte persoane la o cabană din zonă, când fratele mai mare a găsit o armă cu aer comprimat, lăsată nesupravegheată, şi, în timp ce manevra arma, şi-a împuşcat fratele.

Echipajul medical sosit la faţa locului, în urma apelului la 112, nu a putut face nimic pentru a salva viaţa copilului.    Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au deschis un dosar penal pentru a stabili cu exactitate împrejurările decesului copilului. Din primele cercetări, arma este deţinută legal de către un bărbat de 44 de ani.

Sursa: Adevarul

Lasa un comentariu