Proiectul pentru noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” a primit finanțare

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” va avea o unitate de urgențe modernă, de 20 de ori mai mare decât cea actuală și dotată la cele mai înalte standarde.

Contractul de finanțare pentru ”Extinderea și dotarea Unității Funcționale Regionale de Urgențe în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” a fost aprobat și semnat. Valoarea totală a investiției, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, este de 12.178.373,73 lei.

Unitatea de Primire Urgențe va avea o suprafață de 2281,74 mp, față de 100 mp cât este în prezent, și va fi dotată cu 19 echipamente și 41 de unități de mobilier medical.

Achiziționarea aparaturii complexe pentru analiză și diagnosticare medicală va conduce la scăderea numărului de pacienți redirecționați către alte unități. Ca noutate, clădirea va dispune și de o platformă helipunct pentru îmbunătățirea accesibilității dar și a legăturii cu alte spitale.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” asigură asistență medicală pentru copiii din toate cele opt județe ale Moldovei. 

Lasa un comentariu