Program prelungit de lucru cu publicul la DLEP Iași

Având în vedere procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României din 10 noiembrie și 24 noiembrie, Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a luat o serie de măsuri suplimentare pentru soluționarea cu celeritate a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate.

Astfel, Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul DLEP (cu sediul în incinta Iulius Mall) va avea un program prelungit de lucru cu publicul, astfel:

  • pentru eliberări de acte de identitate: de luni, 4 noiembrie, până miercuri, 6 noiembrie, între orele 8.00 și 16.00;
  • pentru primiri și eliberări de acte de identitate: sâmbătă, 9 noiembrie, și sâmbătă 23 noiembrie, între orele 8.00 și 16.00;
  • pentru primiri și eliberări de acte de identitate: duminică, 10 noiembrie, și duminică, 24 noiembrie, între orele 7.00 și 21.00.

DLEP va adapta programul de primiri de documente în această perioadă, dacă va fi cazul, în funcție de numărul de solicitări din ziua respectivă, astfel încât să poată rezolva toate solicitările de eliberare a actelor de identitate persoanelor cu drept de vot.

Termenul de soluționare pentru cererile primite în perioada 21 octombrie – 29 noiembrie este de 30 de zile calendaristice pentru persoanele care posedă acte de identitate aflate în valabilitate sau minori.

Căminele de elevi și studenți planificate pentru stabilirea reședinței în perioada 1 noiembrie – 6 noiembrie vor fi reprogramate în săptămâna 12 noiembrie – 15 noiembrie.

Numărul bonurilor eliberate pentru persoanele originare din Republica Moldova / Ucraina va fi de 10 pe zi datorită mai mare de preluare și a verificărilor suplimentare impuse de reglementările în vigoare.

În fine, în toată această perioadă angajaților DLEP nu li se vor acorda zile de concediu de odihnă, iar reprezentanții conducerii vor asigura permanența.

Lasa un comentariu