Primii pelerini au sosit deja la Iași pentru Sfânta Parascheva

La Iași, au început deja pregătirile pentru zilele oraşului. Primii pelerini din Moldova şi Muntenia au sosit pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, părintele Constantin Sturzu, a declarat că, anul acesta, pelerinii se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Spiridon, cunoscut drept tămăduitor şi milostiv cu cei aflaţi în suferinţă.

Vicarul administrativ al Episcopiei Iaşului, preotul Marian Timofte, a precizat că, şi în acest an, au fost pregătite ceaiuri şi pachete pentru pelerini, oferite de voluntarii angajaţi de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Cu ocazia Sărbătorilor Iaşului şi a hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, pietonalul va fi extins de la Prefectură până la clădirea Casei Modei din Iaşi, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Totodată, acesta a anunţat că, în premieră, vor fi montate mai multe ecrane cu leduri, astfel încât pelerinii aflaţi la rând, să poată urmări în direct secvenţe din curtea Catedralei Mitropolitane, scrie radioiasi.ro. 

Vicarul administrativ al Episcopiei Iaşului, preotul Marian Timofte, a subliniat că şantierul din jurul Catedralei s-a încheiat şi este pentru prima dată în ultimii 30 de ani, când la Sărbătorile Iaşului nu vor mai fi montate schele pe Catedrala Mitropolitană.

Comandantul Brigăzii Mobile de Jandarmi de la Bacău, colonelul Ion Sandu, a anunţat că, la fel ca în anii precedenţi, toate efectivele Brigăzii vor fi prezente la Iaşi.

Lasa un comentariu