Primăria Iaşi va construi un parc pentru persoanele cu dizabilităţi

Primăria Iaşi va amenaja un parc de joacă pentru copiii cu dizabilităţi şi o zonă de relaxare pentru adulţii cu dizabilităţi, pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, au informat reprezentanţii municipalităţii printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, până la începutul acestei săptămâni, municipalitatea a aşteptat ofertele la licitaţia pentru achiziţia de servicii de proiectare, asistenţă tehnică, analiză de risc în exploatare şi verificare a proiectului aferent, fiind depusă o singură ofertă, din partea unei firme din capitală.

Îmbunătăţirea sănătăţii copiilor prin crearea unui habitat ecologic

‘Valoarea maximă a achiziţiei este de 50.000 lei, fără TVA, durata contractului urmând să fie de maximum 60 de zile de la data semnării contractului. Dacă acest contract va fi semnat, firma va trebui să realizeze studiul topografic, proiectul tehnic, inclusiv fişele tehnice ale echipamentelor, documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, documentaţia tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor, analiza de risc în exploatare a spaţiului de joacă, precum şi referatele de verificare pentru toate cerinţele solicitate prin legislaţia în vigoare.

Prin amenajarea unui asemenea spaţiu se doreşte îmbunătăţirea sănătăţii copiilor prin crearea unui habitat ecologic, confortabil şi atractiv, precum şi dezvoltarea infrastructurii de agrement şi recreere, condiţii necesare pentru încurajarea petrecerii timpului liber în natură’, precizează sursa citată.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Iaşi au menţionat că spaţiile pentru copii vor conţine complexe de joacă, cu tobogane şi echipamente de sine stătătoare – leagăne, balansoare, căţărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness şi alte echipamente specifice.

Toată suprafaţa spaţiului de joacă va fi realizată din covor turnat din cauciuc, care va avea grosimea minimă de cinci centimetri şi va fi montat pe un strat suport. Delimitarea covorului turnat de cauciuc se va face cu borduri, iar covorul sintetic va avea o tematică şi va fi personalizat pentru fiecare zonă. Vor exista două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 şi 7 ani şi pentru copiii între 7 şi 14 ani. Acolo unde terenul va permite, vor fi amenajate suprafeţe cu rulouri de gazon. Fiecare amplasament va fi dotat şi cu mobilier urban.

Lasa un comentariu