Prima clinică din zona Moldovei pentru recuperarea pacienților infectați de COVID, inaugurată la Iași

La Iaşi a fost inaugurată, astăzi, prima clinică din zona Moldovei pentru recuperarea pacienţilor care au fost infectaţi cu SARS CoV-2.

Potrivit unor statistici oficiale, peste 40 la sută din persoanele infectate rămân cu sechele respiratorii, cardiace, neurologice şi psiho-emoţionale.

Managerul clinicii, Alexandru Baciu, a declarat că procedurile de recuperare pot dura de la două la şase luni:

„Statistic, 43% din pacienţii cu infectare post-Covid rămân cu sechele în urma bolii. Tocmai de aceea tratamentul în cadrul infectării post-Covid trebuie făcut sub strica supraveghere a profesioniştilor medicali şi, tocmai de aceea am creat un pachet care cuprinde gimnastică medicală, masaj terapeutic, consultul medicilor care trebuie făcut pentru recuperarea pacienţilor post-Covid. Recuperarea depinde în funcţie de afectarea pacientului în cauză. De regulă, dacă pacienţii care au trecut printr-o formă gravă, vorbim de recuperare undeva spre 6 luni de zile, dacă pacienţii au trecut printr-o formă medie sau mai uşoară a bolii se poate recupera în două – trei luni de zile. Asigurăm şi suport psiho-emoţional cu un psiholog specializat pe chestia asta pentru că sunt mulţi pacienţi care efectiv sunt afectaţi emoţional.”

Sursa: Știrea de Iași

Citește și DSP Iași demarează procedura de angajare pe perioadă determinată, fără concurs. Vezi lista posturilor!

Lasa un comentariu