Președintele Iohannis merge la Haga pentru a pregăti Summitul NATO

Sursa: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa marți, 14 iunie, la reuniune în format restrâns de organizare a Summitului NATO.

Evenimentul este organizat de prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos şi prim-ministrul Regatului Danemarcei. Președintele Klaus Iohannis premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează un comunicat de presă transmis luni de către Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis merge la Haga

Pe agenda discuţiilor figurează evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanşat de Rusia, continuarea asistenţei pentru Ucraina. Se vor pregăti deciziilor Summitului de la Madrid, programat în perioada 28-13 iunie, privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianţei, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO şi perspectivele aderării la Alianţă a Suediei şi a Finlandei, mai menţionează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa: Libertatea

Citeste si: Scene apocaliptice în centrul Turciei! Mașini, case și grădini îngropate în grindină

Scene apocaliptice în districtele Muşalikalesi și Akdağmadeni din Yozgat, după ce o furtună extrem de violentă s-a abătut, seara trecută, asupra orașului din centrul Turciei. S-au revărsat cantități impresionante de grindină, iar autoritățile au intervenit imediat pentru înlăturarea efectelor.

În unele locuri din oraș, stratul de grindină a depășit 50 cm înălțime, iar utilajele de deszăpezire au fost scoase pe străzi pentru îndepărtarea gheții căzute.

Scene apocaliptice în centrul Turciei! Mașini și case, îngropate în grindină!

Imaginile surprinse sunt impresionante. Pe rețelele de socializare au apărut filmări cu mașini și case îngropate în grindină. De asemenea, terenurile agricole au fost grav afectate, echipele municipalității intervenind pentru a salva ce se mai putea. „Cea mai mare consolare a noastră după acest dezastru este că nu au existat pierderi de vieți omenești. Încă de la primele ore, echipele noastre municipale au fost pe teren și au continuat să lucreze cu toată puterea pentru a îndepărta grindina căzută”, a declarat pentru CNN Turk primarul din Akdağmadeni, Nezih Yalçın.

Lasa un comentariu