Prefectul judeţului Iaşi: Numărul persoanelor care s-au vaccinat a depăşit numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Numărul persoanelor care s-au vaccinat în judeţul Iaşi a depăşit numărul persoanelor infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei, a anunţat prefectul Marian Grigoraş.

Potrivit acestuia, sunt mai mult cu 820 mai multe persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19 decât numărul celor care s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 10 luni şi jumătate.

Au trecut 10 luni şi jumătate de la momentul 10 martie 2020, când am avut primul caz înregistrat în Iaşi cu o persoană care s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. În aceste 10 luni şi jumătate de pandemie şi măsuri sanitare s-au înregistrat 30.964 de cazuri cu persoane infectate cu acest virus. Pe 27 decembrie 2020 a debutat campania de vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Iaşi, cu personalul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sf. Parascheva’.

Până pe 28 ianuarie, deci în prima lună de administrare a serului imunologic, s-au înregistrat 31.784 de persoane vaccinate în judeţul Iaşi. Aşadar, exact la o lună de când a fost vaccinat primul ieşean împotriva COVID-19, numărul de persoane vaccinate a depăşit numărul de persoane infectate de la începutul pandemiei.

Este un semn bun, există o dorinţă clară în rândul populaţiei pentru vaccinare, cifrele arată acest lucru, numărul programărilor este încurajator. Am aşteptat cu toţii să apară vaccinul, de-acum mai avem un pas – să ne programăm şi să mergem să facem acest vaccin. Sunt încrezător că suntem pe calea cea bună şi vom scăpa de pandemie şi vom fi sănătoşi‘, scrie prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, pe pagina sa de Facebook.

Lasa un comentariu