Pompierii ieșeni au intervenit la 44 de incendii în doar 24 de ore!

Pompierii ieșeni au intervenit la 44 de incendii în doar 24 de ore! Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat.

Au participat la 44 de evenimente, după cum urmează:

– 34 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 3 incendii, dintre care două incendii de vegetație uscată produse în localitățile Bogonos și Horlești unde au ars aproximativ 16 hectare de vegetație uscată și un incendiu produs la o casă dezafectată în localitatea Deleni;

– 7 alte misiuni, dintre care trei misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor medical la taberele de refugiați Stadionul Tineretului Iași, Aeroportul Internațional Iași și Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Sculeni; două misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale sau nedeplasabile; o intervenție pentru deblocarea ușii de acces în locuință, în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate și o intervenție pentru transportul persoanelor confirmate cu virusul Covid-19.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112! 

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat două controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un obiectiv economic din județul Iași, aplicând 5 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate.

Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor economice.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Sursă: isujis.ro

Citește și: Un oraș din nordul Atenei a fost evacuat în urma unui incendiu de vegetație, care ardea necontrolat

Lasa un comentariu