Poli Iași nu a stat prea mult la discuții la Dumbrăvița. Leo Grozavu, la primul succes pe banca moldovenilor

Politehnica Iași a triumfat cu scorul de 3-0 la Dumbrăvița, teren unde în luna septembrie a fost eliminată din Cupa României, la lovituri de departajare.

Leo Grozavu a spus că victoria din campionat e meritată și că vede un progres în jocul elevilor săi, în contextul în care trupa moldoveană are ca prim obiectiv trasat calificarea în play-off.

Leo Grozavu: ”Echipa începe să se pună pe picioare”

Golurile meciului din etapa a 13-a a Ligii 2 au fost marcate de Cătălin Hlistei (26, 74), în ambele reprize, și Alin Roman (70). De altfel, e primul joc de campionat în care Poli Iași a marcat în prima repriză!

Grozavu a avut laude după meci atât pentru Poli, cât și pentru CSC Dumbrăvița, unde e conducător fostul său coleg de la Dinamo, Florin Macavei.

”Cred că e o victorie meritată, pentru care băieții merită felicitări. Se vede de la zi la zi. Am și spus că echipa începe să se pună pe picioare. Sigur, nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare. A fost doar un joc. Am profitat poate și de perioda mai puțin fastă a gazdelor. Chiar îmi pare rău pentru ei, pentru că sunt o echipă tânără, cu potențial. Îl felicit pe aceasta cale și pe antrenorul lor, și pe băieți.

Conducerea, bineînțeles, foștii mei colegi, Florin Macavei. Partida am încercat să o controlăm de la început. Era foatre important să căpătăm încredere. E bine că după 12 etape am reușit și noi să marcăm în prima repriză primul gol. După care, sigur, că odată cu venirea acelui gol am căpătat încredere și cred că a doua repriză a fost la discreția noastră”, a declarat Grozavu, care s-a aflat la primul meci câștigat de când stă pe banca Politehnicii Iași, după un eșec (0-1 la Slatina) și un egal (0-0 cu Miercurea Ciuc).

Fără regrete pentru Cupă

În Cupa României, Iașiul mers la Dumbrăvița fără Claudiu Niculescu, atunci antrenorul principal, dar și cu un lot format în mare parte din rezerve, jucători care evoluaseră puțin până în acel moment. Nu a părut că ieșenii s-au agitat mult pentru calificarea în grupe.

Grozavu a și punctat că nu exista nicio sete de revanșă. ”Nu, în niciun caz. A fost alt context, meci de Cupa României. Sigur, și atunci s-a pierdut la penalty-uri, cu jucători care, sigur, au făcut o deplasare lungă, nu aveau jocuri în picioare, un teren foarte greu, pe care s-au egalizat puțin valorile. Dar am spus, ne așteptam la o partidă dificilă. Așa cum s-a arătat în prima repriză. După aia sigur, odată cu venirea golului și băieții au căpătat încredere și e normal să se întâmple asta la jucători cu mai puțină experiență”, a punctat antrenorul principal al Politehnicii Iași.

Trenul, recomandat pe ruta Banat – Moldova

În contextul unei Românii anormale, fără cursă directă de avion Timișoara-Iași și a autostrăzii doar în faza de proiect Iași-Târgu Mureș, pentru trupele din Moldova e mai simplu să ia bilete la cușetă pe ”trenul foamei” când merg în Banat.

Grozavu aplica metoda când era la FC Botoșani și acum la fel, cu succes. Anterior, la jocul de Cupă și la cel cu Ripensia, echipa venise cu autocarul, însă atunci antrenor era Claudiu Niculescu.

”Una e să vii cu trenul să stai puțin întins, să te mai miști prin tren, și altceva e să stai în autocar. Când eram antrenor la altă echipă veneam cu trenul și am bătut la Poli (n.r. – ACS Poli), în prima ligă, odată 5-0, odată 5-1. Nu trenul e problema. Aceiași jucători joacă pe teren. Și dacă vin cu trenul și dacă vin cu căruța. Deci nu cred că e important cu ce vii. Important e să vii mental pregăti pentru joc. Important e să faci efort pe teren, pentru că asta îți arată, nu că vii cu trenul sau cu mașina”, a explicat Grozavu.

Cititi mai multe pe liga2.prosport.ro

Lasa un comentariu