Pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1-15 al fiecărei luni

În anul 2021, pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1 – 15 al fiecărei luni. Ministrul Raluca Turcan a stabilit cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și Companiei Națională Poșta Română, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp și în luna ianuarie, chiar dacă instituțiile au funcționat cu program redus de sărbători.

La inceput de an, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească, în regim de urgenţă, toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri.

Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi, în data de 4 ianuarie, ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu. Nu în ultimul rând, Companiei Naţionale Poşta Română i-a fost adresată solicitarea de a depune toate eforturile necesare, conform convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari.

  • Până astăzi nu au venit pensiile la domiciliu. Pensionarii care primeau de obicei pe data de 01 a lunii nu au primit pendia până astăzi. Luna aceasta, ar fi trebuit ca măcar de pe 5 ianuarie să se plătească pensiile. Măcar să știe oamenii data când vor primi, nu să stea zi de zi să aștepte factorul postal.

Lasa un comentariu