Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei fetiţe de doar 9 ani, cu care era de altfel rudă, fiind văr cu bunicul patern al acesteia. Reprezentanţii Penitenciarului Iaşi au propus eliberarea sa condiţionată, luând în calcul mai ales vârsta deţinutului.

Agresiunea pentru care a fost condamnat C.G. s-a petrecut în iunie 2018, în comuna Ciohorăni. Profitând de faptul că părinţii fetiţei erau plecaţi la câmp, iar bunica şi mătuşa fetiţei erau în bucătărie, a ademenit-o pe aceasta în fânarul de lângă casă. Aici, ademenind-o cu suma de 5 lei şi ameninţând-o, a dezbrăcat-o de pantalonii scurţi şi de chiloţi, a întins-o pe un balot de fân şi a sărutat-o în zona intimă. Momentul agresiunii a fost surprins de către tatăl victimei, întors de la câmp, moment în care C.G. a fugit. În faţa instanţei, agresorul, în vârstă de 79 de ani la acel moment, a afirmat că fetiţa ar fi fost cea care a iniţiat actul. Judecătoria Paşcani l-a condamnat pe C.G. la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar la apelul părinţilor fetiţei, magistraţii Curţii de Apel au schimbat sentinţa în închisoare cu executare.

C.G. a fost încarcerat la Iaşi, dar a fost transferat la sfârşitul anului trecut la Penitenciarul-Spital Jilava. Comisia ieşeană de specialitate a propus eliberarea condiţionată a lui C.G., pe considerentul vârstei şi a stării de sănătate. Înainte însă ca magistraţii Judecătoriei să poată analiza dosarul, Penitenciarul-Spital Jilava a informat asupra decesului, la 9 decembrie, a deţinutului. Judecătorii ieşeni nu au mai avut decât să constate că propunerea de eliberare nu mai are obiect, respingând propunerea Penitenciarului. 

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasa un comentariu