Patricia Millardet, „eroina” din serialul „Caracatița” s-a stins din viața

Actrița franceză Patricia Millardet a murit în urma unui atac de cord la spitalul San Camillo din Roma, luni după-amiază, 13 aprilie.

Născută în 1957 în Mont-de-Marsan, în regiunea Noua Aquitania din Franța, Millardet împlinise 63 de ani pe 24 martie. În Italia, unde trăia de la sfârșitul anilor ’80, mai întâi pe Appia Antica și, apoi, la Castel Gandolfo, s-a făcut cunoscută publicului larg după ce a interpretat rolul magistratului curajos și incoruptibil Silvia Conti în serialul „Caracatița”, între 1989 și 2001.

În cariera sa a jucat în multe producții de film și de televiziune. Unul dintre primele sale roluri a fost în filmul „Il tempo delle mele 2”, în 1982. A debutat în cinematografia italiană în 1987, cu filmul TV „Assicurazione sulla morte” regizat de Carlo Lizzani, în timp ce în 1990 a jucat în „Il sole anche di notte” regizat de Paolo și Vittorio Taviani.

Marea popularitate a atins-o în Italia cu serialul „Caracatița” de la televiziunea RAI. De-a lungul anilor, Millardet a participat la diferite producții de filme și televiziune. Între 2001 și 2003 a fost printre protagoniștii filmului de ficțiune „Il bello delle donne” de la Channel 5, unde a interpretat personajul Angelinei Brusa.

leave a reply