Parlamentarii se intalnesc peste cateva ore pentru investirea Guvernului Orban

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are, dar este necesară totodată şi asigurarea cvorumului. PSD şi Pro România au anunţat că vor lipsi, dar premierul desemnat Ludovic Orban se declară optimist şi spune că partidul este pregătit să facă faţă şi unor „tertipuri” procedurale de care PSD s-ar putea folosi pentru a amâna votul de învestitură.

Pe de altă parte, Victor Ponta a părut să dea senzația că s-ar putea răzgândi. El îi pune condiții lui Ludovic Orban pentru ca parlamentarii Pro România să asigure luni cvorumul în plen, la votul de învestitură al Guvernului. Ponta vrea ca premierul desemnat să-i schimbe pe cei trei miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisii. Este vorba despre cei propuși la Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională. Printre ei, și Florin Cîțu, care a discutat, duminică, la sediul PNL cu Ludovic Orban.

După discuțiile avute duminică, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că guvernul său ar putea obține între 237 și 243 de voturi. A spus că își bazează calculele pe discuții purtate și pe analiza prezenței în grupurile parlamentare care sprijină învestirea guvernului. 

sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu