O nouă licitație pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului de eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Recuperare

Primăria Municipiului Iași va organiza o nouă licitație pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului de eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Recuperare. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, care a precizat că în scurt timp va fi reluată procedura de achiziție.

„Semnarea contractului cu italienii de la Emmeci nu a fost un succes. Am notificat compania că reziliem contractul. Am primit răspuns că și ei sunt de acord și urmează să revizuim proiectul, după care să organizăm o nouă licitație de execuție a lucrărilor”, a declarat Mihai Chirica.

În urma primei proceduri de achiziție, câștigătoare a fost desemnată asocierea Emmeci Project & Building SRL (lider de proiect) – Jonica 2001 Societa’ Cooperativa, contra unei sume de 14.228.048,88 milioane lei, fără TVA (16.931.421 lei, cu TVA – circa 3,56 milioane de euro). Semnarea contractului de lucrări a avut loc în data de 15 martie.

Pentru acest proiect municipalitatea a câștigat finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3: „Sprijinirea tranzitului către o economie cu emisii scăzute de carbon” – Prioritatea de investiții 3.1: „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice”. Valoarea totală a proiectului este de 18.973.744,24 lei, iar durata implementării era estimată la 51 de luni.

Lucrările de eficientizare energetică a clădirii includ termoizolarea anvelopei clădirii și repararea trotuarelor, eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru încălzire/răcire și sisteme energie regenerabilă (geotermal și aerotermal), îmbunătățirea randamentului aferent instalației de încălzire și răcire, înlocuirea instalației de distribuție între punctul termic și tronsonul B, a distribuției principale din subsol și a coloanelor, modernizarea sistemului de acționare și ghidaj ale lifturilor, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii, înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi cu led, înlocuirea generatorului de abur și izolarea conductelor cu vată minerală cu protecție de tablă.

Lasa un comentariu