O italiancă de 49 de ani a lăsat moștenire o avere uriașă unui spital

O italiancă de 49 de ani a lăsat moștenire unui spital din Aosta mai multe conturi curente bancare și poștale, trei locuințe, două case independente și terenuri. Aceasta a murit în iunie anul trecut și a scris în testament că vrea să-și lase proprietățile Spitalului Parini din Aosta.

Valoarea totală a moștenirii pe care Marzia Marchiando din Pont-Saint-Martin a lăsat-o autorității locale de sănătate din Valle d’Aosta este încă în curs de stabilire, scrie La Stampa.

Valoarea moștenirii este încă inventariată, încheierea procedurii fiind așteptată până la sfârșitul lunii septembrie. Abia atunci se va decide cum se vor folosi proprietățile sau posibila lor vânzare și utilizarea banilor.

Două case din Pont-St-Martin sunt deja supuse unor lucrări de întreținere, după care pot fi utilizate pentru „nevoi sociale sau de sănătate”, potrivit Mediafax.

Autoritatea locală de sănătate din Valle d’Aosta a subliniat „generozitatea și spiritul de solidaritate față de spitalul Parini, autorități sanitare și populație”. Astfel, bunurile se vor folosi în interesul comunității.

Citește și Peste 80 de cazuri noi de COVID în weekend la Iași. Suntem în TOP.

Weekend cu peste 80 de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 la Iaşi. Jdeţul s-a situat printre primele cinci judeţe din ţară la acest capitol. În schimb, nu s-a înregistrat niciun deces în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID 19.

A crescut şi gradul de ocupare al secţiilor de ATI COVID. Astfel, ieri erau ocupare şapte paturi ATI la Spitalul de Boli Infecţioase, şase paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani şi un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

Ieri mai erau libere cinci paturi ATI dintre care două la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, două la Spitalul „Sf. Spiridon“ şi un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

În perioada 27-28 august, au fost vaccinate 779 de persoane din tot judeţul. 494 au primit prima doză şi 285 au primit a doua doză. De asemenea, au fost imunizate cu mono-vaccinul Johnson&Johnson 260 de persoane.

Lasa un comentariu