Nu mai sunt locuri în luna ianuarie pentru vaccinarea anti coronavirus la Iaşi

Dacă, în alte judeţe, cum ar fi Vrancea, Constanţa, Galaţi sau chiar Timişoara, numărul centrelor de vaccinare care funcţionează îl numeri pe degete, respectiv 3 – maximum 5 centre, la Iaşi, deocamdată, nu există sincope. Şi-au deschis porţile 17 centre de vaccinare şi 1.971 de persoane s-au vaccinat în prima zi.

“De remarcat este faptul că zilnic creşte numărul de persoane care se înscriu pe platform STS. La această oră (ieri, ora 12,00) marea majoritate a centrelor sunt cu programări inclusiv până pe 25 ianuarie, deci până la începutul săptămânii viitoare.

Cu un număr mai redus, să spunem, ar fi centrele de la Târgu Frumos, Hârlău, Tomeşti. Pentru centrele din municipiul Iaşi şi Paşcani , adresabilitatea este la capacitate maximă atât pentru centrele din unităţile sanitare, cât şi cele puse la dispoziţie de primării. Precizez însă că toate aceste date sunt într-o evoluţie continuă, deci sunt volatile. Avem toată dotarea necesară, avem personal suficient, avem vaccinuri”, a declarat Lucian Indrei, inspector şef DSP Iaşi.

Despre evoluţia numărului de înscrişi la vaccinare, un exemplu este centrul de la Tomeşti. Ieri, la ora prânzului, erau programaţi 21 de beneficiari, alţi 42 astăzi, mâine 60 , iar pe 22 ianuarie, 47 de persoane. Ieri-seară, în schimb, programările pentru zilele amintite erau ocupate în totatlitate. Puţine locuri se mai găseau în ultimele zile ale lunii ianuarie, scrie ziaruldeiasi.ro.

Tot ieri, 27 de persoane care au beneficiat deja de prima doză de vaccin anti-Covid au efectuat rapelul. De la începutul campaniei de vaccinare şi până la luni, 18 ianuarie, în judeţul Iaşi s-au vaccinat 13.675 de persoane. Totodată, prin intermediul platformei naţionale, până în acest moment s-au programat 20.378 de persoane pentru perioada 18 – 31 ianuarie 2021 în toate centrele de vaccinare din judeţ.

Lasa un comentariu