Nicio primărie din județul Iași nu a vrut panouri fotovoltaice

panouri_fotovoltaice_subventie

Primăriile din toată țara au avut posibilitatea să poată obține banii necesari achiziționării și montării panourilor fotovoltaice.

Deși termenul de depunere a dosarelor a fost prelungit de mai multe ori, niciun primar din județul Iași nu a fost interesat de accesarea fondurilor.

Primăriile din județ puteau obține sume importante oferite în cadrul programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Astfel, pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua electrică, sumele ce puteau fi accesate erau de 25.000 de lei pentru a cumpăra și instala sisteme fotovoltaice.

Finanțarea nerambursabilă în cadrul acestui program era de 100 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile. Scopul programului este de creștere a eficienței energetice, îmbunătățire a calității aerului și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dacă se va deschide o nouă sesiune de depunere anul acesta, potențialii beneficiari au o nouă șansă să obțină banii de la stat.

Lasa un comentariu