Nelu Tătaru la Iaşi: Situaţia viitorului Spital Regional de Urgenţă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este cel mai avansat dintre cele trei unităţi regionale care urmează să fie construite în România, el menţionând că îşi doreşte ca acest spital să fie construit într-un termen cât mai scurt.

Conform ministrului, va fi o relocare a personalului de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, dar şi a personalului aferent de la celelalte unităţi medicale pentru a asigura capacitatea şi, în acelaşi timp, diversitatea specializărilor care pot fi într-un spital de nivel terţiar.

Ministrul Nelu Tătaru a precizat şi anumite date tehnice:

„Acest Spital Regional judeţean de Urgenţă va avea ca şi construcţie, două etaje în subteran şi 7 etaje supraterane, un corp orizontal în care vom avea structuri de investigaţii, diagnoză, tratament şi trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unităţilor sanitare, cea cu paturi. În structura Spitalului Regional Judeţean de Urgenţă Iaşi avem 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru unitatea de primiri urgenţe, 45 de paturi pentru internarea de zi. În aceeaşi locaţie se vor găsi 70 de cabinete pentru Ambulatoriu, 19 săli de operaţie. Acest Spital Regional de Urgenţă Iaşi va deservi populaţia aferenţă regiunii Moldova. Suma totală la care se ridică acest proiect este de 500,35 milioane de euro.”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a mai anunţat că se va duce personal să evalueze situaţia de la spitalul modular pentru COVD-19 de la Iaşi.

Lasa un comentariu