Violențe în Ierusalim. Zeci de persoane au fost rănite

Violențe în Ierusalim. Zeci de persoane au fost rănite luni dimineaţă în confruntările dintre palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, informează AFP, potrivit Agerpres.

Sute de palestinieni au lansat pietre, sticle şi petarde în direcţia forţelor de ordine israeliene. Aceștia au ripostat cu grenade asurzitoare, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc în încercarea de a dispersa mulţimea.

Violențe în Ierusalim. Situaţia din Ierusalimul de Est va fi analizată în sesiunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Potrivit unor diplomaţi israelieni, citaţi de publicaţia Times of Israel, solicitarea organizării acestei reuniuni a venit din partea Tunisiei.

Citește și Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară.

Situaţia din Ierusalimul de Est s-a agravat la finalul săptămânii trecute. Șase sute de palestinieni au fost răniţi în urma ciocnirilor violente cu forţele de ordine israeliene.

Violenţele au avut loc vineri seară, în apropierea Porţii Damascului, fiind operate mai multe arestări. Manifestanţii palestinieni au aruncat pietre, sticle şi petarde către poliţiştii israelieni. Aceștia la rândul lor au fost nevoiţi să utilizeze gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.

Duminică noaptea, palestinieni şi arabi israelieni au demonstrat în Ierusalim împotriva măsurilor luate de israelieni, fiind raportate mai multe violenţe. Potrivit Times of Israel, cel puţin 25 de persoane au fost rănite şi au fost operate 23 de arestări.

Lasa un comentariu