Video! Şofer filmat în timp ce rupe barierele la o trecere cu calea ferată, înainte de trecerea unui tren care circulă cu 160 de kilometri pe oră

Şoferul unui autoturism a rupt barierele coborâte înainte de trecerea trenului la o trecere la nivel cu calea ferată. El a trecut în viteză peste şine, imaginile fiind surprinse de o cameră de supraveghere. Conform CFR, totul s-a petrecut cu puţin timp înainte de trecerea unui tren care circulă cu 160 de kilometri pe oră.

Doar un miracol l-a salvat pe acest şofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanţa, care circulă cu viteza de 160 km/h! O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, au scris oficialii CFR pe pagina de socializare.

Incidentul a fost filmat în 3 august, la ora 19:38, la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brăneşti, la kilomertul 23+800, pe magistrala Bucureşti Nord – Constanţa.

Lasa un comentariu