Vaccin împotriva variantei Omicron! Ar putea apărea la toamnă. Vezi ce spun specialiștii

Vaccin împotriva variantei Omicron! OMS le-a cerut cercetătorilor să dezvolte noi vaccinuri. Acestea vor fi capabile să reducă numărul infectărilor determinat de varianta Omicron.

Un astfel de vaccin adaptat ar putea apărea la toamnă.

”Ne vom supune acelorași reguli europene, în sensul în care orice vaccin trebuie să urmeze toți pașii de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului și numai în urma unei recomandări și emiterii autorizației de către Comisia Europeană, numai atunci poate fi administrat.

Deci, în momentul când acesta va parcurge acești pași, putem să-l avem și noi în România, sperăm să fie cât mai devreme, în toamnă, sperăm în luna septembrie.

În acel moment, practic o să fie un vaccin adaptat variantei circulante, care să vină cu o eficacitate suplimentară”, a precizat Andrei Baciu.

Beneficiile vaccinului

El  susține că cei care s-au vaccinat au un beneficiu. Aceștia trec mai ușor prin boală decât cei care nu s-au vaccinat.

”Celor care nu s-au vaccinat până acum deloc le recomandăm să facă acest lucru. Într-adevăr, vaccinul actual este mai puțin eficient asupra acestei tulpini Omicron.

Vedem că mare parte dintre pacienții internați la terapie intensivă sau dintre cei care decedează sunt în continuare pacienți nevaccinați.

Deci, există un beneficiu. Sigur că acest vaccin care va veni, adaptat pentru Omicron, va avea – ne dorim – o eficiență, o eficacitate, mult sporită”, a declarat Andrei Baciu la Digi24.

Sursa: Antena3

Citește și: Noul val de COVID-19 face ravagii! 12 decese şi aproape 7.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătăţii a anunțat pentru miercuri, 20 iulie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.779 cazuri de infectări cu coronavirus şi 12 decese.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.779 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 879 mai puține față de ziua anterioară. 1.345 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 190 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Lasa un comentariu