Un parlamentar din Marea Britanie a fost înjunghiat de mai multe ori, în timpul unei întâlniri oficiale

File photo dated 16/01/20 of a model posing holding a knife., Image: 494184464, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Andrew Matthews / PA Images / Profimedia

Un deputat conservator din Marea Britanie a fost înjunghiat de mai multe ori de un bărbat care a pătruns în locaţia unde avea loc întâlnirea cu reprezentanţi locali din circumscripţia sa electorală.

Deputatul veteran, David Amess, care reprezintă regiunea Southend West în Essex din 1983, a fost atacat la biserica metodistă Belfairs din Leigh-on-Sea, potrivti The Guardian. Ofiţerii de la biroul Amess a declarat că nu știe alte detalii și așteaptă actualizări. Într-o scurtă declarație, poliția din Essex a declarat că un bărbat a fost arestat în urma incidentului. Nu se poate spune însă dacă a fost vorba despre un atac terorist.

„Am fost solicitaţi pentru a interveni la un caz de înjunghiere în Eastwood Roadd North la scurt timp după ora 12.05. Un bărbat a fost arestat la scurt timp, iar în acest moment nu avem detalii că ar mai fi implicată o altă persoană. Vă vom aduce mai multe informații când le vom avea”, au declarat poliţiştii.

Fostul lider al partidului din care face parte deputatul, Iain Duncan Smith, a spus că se roagă pentru o recuperare completă a acestuia. „Gândurile mele sunt cu David Amess și familia sa în acest moment îngrozitor”, a scris el pe Twitter.

Acest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

Sursa: Observator

Citește și FOTO: Doi studenți din Iași au protestat îmbrăcați în combinezoane împotriva introducerii certificatului verde în universități

Lasa un comentariu