Un camion cu ajutoare din România pentru ucraineni a fost furat de ruși. Șoferul a scăpat cu viață pentru că era român

Rușii au furat alimentele și medicamentele dintr-un camion care venea din România cu ajutoare pentru ucraineni, dar au lăsat șoferul în viață pentru că era român, povestește europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Pașaportul românesc e aur în Ucraina, povestește europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, care oferă și un exemplu în acest sens, potrivit News.

Soldații ruși au capturat și au furat toată încărcătura unui camion care venea cu alimente și medicamente din România pentru ucraineni, dar șoferul a scăpat cu viață pentru că era român.

”Un paşaport românesc în perioada asta e aur în Ucraina. Poţi să treci graniţa, poţi să pleci din ţară, poţi să faci multe lucruri. Chiar am o poveste pe care mi-au spus-o colegii noştri voluntari zilele trecute. Au trimis un camion care a fost capturat de ruşi.

Noi nu trimitem armamament, doar alimente, medicamente şi produse de igienă personală. Asta-i tot ce trimitem. Camionul respectiv a fost oprit de ruşi, au fost furate produsele. Dar pentru că acel camion avea numere româneşti şi şoferul avea paşaport românesc, nu i-au făcut nimic.

Sursa: PRO.TV

Lasa un comentariu