Un bărbat a intrat cu camioneta în mulțime la o paradă gay în Statele Unite. O persoană a murit, iar alta este grav rănită

Emergency services flood the scene after two two people were run over by a truck at Stonewall Pride Parade in Florida. Shoes could be seen lying on the ground after the vehicle, which reportedly had Pride flags flying, rammed the convoy during the annual festival on Saturday. An investigation is underway to determine whether the act was intentional or an accident. No details were given on the condition of the victims. Fire and EMT trucks were on scene, the area was cordoned off and the parade canceled. Pictured: general views,Image: 616716441, License: Rights-managed, Restrictions: -ALLCOUNTRY, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Un bărbat a intrat cu camioneta în mulțime la o paradă gay în Statele Unite, sâmbătă. O persoană a murit, iar alta este grav rănită, a anunţat presa americană preluată de AFP şi DPA. Poliţia l-a reţinut pe şoferul de camion, a declarat primarul Dean Trantalis, pentru postul de televiziune din Miami WSVN, citat de Reuters.

Șoferul a acţionat de parcă ar fi făcut parte din paradă, dar la un moment dat a accelerat brusc. Intenţia şoferului rămâne necunoscută, au spus poliţiştii, dar Trantalis a descris accidentul ca pe un atac deliberat asupra comunităţii LGBT.

Victimele, doi bărbaţi, au fost transportaţi la un centru medical local, unde unul a fost declarat decedat, iar celălalt este rănit grav.

Din cauza evenimentuluii, parada Stonewall Pride Parade a fost anulată, dar evenimentele festivalului vor continua.

O fetiță de 13 ani donator pentru două paciente cu probleme renale grave.