Premiu Pulitzer pentru tânăra care a filmat arestarea şi moartea lui George Floyd

June 11, 2021, USA: Darnella Frazier, left, chats with school resource officer Drea Leal at Minneapolis Roosevelt High School in January 2019.,Image: 530426339, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Tânăra care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd la Minneapolis la sfârşitul lunii mai 2020, a primit vineri un Premiu Pulitzer special. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase premii de jurnalism din Statele Unite, notează Le Figaro. 

Juriul Pulitzer a adus un omagiu celei care „a arătat cu curaj uciderea lui George Floyd, un videoclip care a generat demonstraţii împotriva brutalităţii poliţiei din întreaga lume.” Acest lucru „subliniază rolul crucial al cetăţenilor în căutarea adevărului şi dreptăţii”, a precizat juriul.

„Nu l-am cunoscut pe acest om (…), dar ştiam că viaţa lui contează,” a scris Darnella Frazier pe pagina sa de Facebook la un an de la moartea lui George Floyd, pe 25 mai. 

Darnella Frazier a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în timpul procesului lui Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie l-a asasinat pe George Floyd. Procuratura a solicitat 30 de ani de închisoare pentru Derek Chauvin, care îşi va primi sentinţa pe 25 iunie.