Pompierii români în zona Megara, zona cu risc de incendiu ridicat

Joi dimineață, ofițerul de legătură elen a direcționat toate forțele române disponibile în zona localității Megara. Acolo, pompierii militari au desfășurat misiuni de supraveghere, monitorizare și lichidare a focarelor ascunse.

Echipajele au fost împarțite în trei sectoare de intervenție, toate misiunile fiind realizate în cooperare cu pompierii eleni.

La fața locului, a fost operaționalizat Punctul de comandă mobil, pentru o coordonare optimă a echipajelor din teren.

De asemenea, echipa de monitorizare aeriană a activat drona și a desfășurat activități specifice.

Alături de specialiștii români, a ridicat drona și o echipă de monitorizare aeriană elenă.

Astăzi, misiunile din zona Megara vor continua, iar pompierii militari români vor acționa pentru îndepărtarea posibilelor focare ascunse, ținând cont că riscul de incendiu în zonă rămâne unul ridicat (categoria de risc 4), transmite Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Citește și Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias, Grecia, protejată de pompierii militari români

Noi misiuni de supraveghere și monitorizare a zonelor critice din Grecia.

Ziua de ieri a fost dedicată în întregime protecției Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias, din zona Vilia, care este în continuare în pericol.

Pompierii militari români, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren, un vehicul utilitar UTV și cu o dronă, au asigurat fără întrerupere zona respectivă (inclusiv pe timpul nopții) și au lichidat focarele, păstrând integritatea obiectivului.

Lasa un comentariu