Diana Șoșoacă a fost sancționată de conducerea Senatului

În urma raportului Comisiei Juridice, Senatul a decis să o sancționeze pe Diana Șoșoacă. Aceasta nu va mai avea voie timp de trei luni, să reprezinte Senatul României la evenimentele interne și externe. Luni, senatoarea a primit un avertisment scris pentru comportamentul și limbajul pe care l-a avut în Parlament în ultima perioadă. De asemenea, advertismentul este și pentru faptul că refuză să poarte masca de protecție într-o instituție publică.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (…) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.

Comisia a mai precizat că, de la începutul mandatului, conduita acesteia nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției.

Lasa un comentariu