Astăzi începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

Vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului!

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID- 19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare. De sâmbătă, persoanele cu vârste de până în 60 de ani pot merge pe tot parcursul intervalului orar să se vaccineze, fără programare în platforma electronică. Cei sub 60 de ani se pot vaccina după ora 14.00, fără programare.Aceste persoane vor avea nevoie doar de actul de identitate valabil.

Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru”, transmit reprezentanţii CNCAV.

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasa un comentariu