Alegeri Republica Moldova: PAS câstigă alegerile cu aproape 53 % din 99 % din voturi procesate

Alegeri Republica Moldova: 99,49 % din voturi au fost deja procesate, iar PAS castiga scrutinul cu un rezultat de aproape 53%.  PAS este urmat de BECS care a obtinut 27,39 %. 

Potrivit datele CEC, mai sunt deschise 11 sectii de votare din diaspora.

La aceasta ora, PAS are 52,50 %, BECS – 27,38 %, iar Partidul SOR – 5,78 %.

La secțiile de votare din Federația Rusă se încearcă fraudarea voturilor

Alegeri Republica Moldova: Sergiu Litvinenco, jurist și politician din Republica Moldova anunță că la secțiile de votare din Federatia Rusă se încearcă fraudarea voturilor cu participarea unor copii de 12-13 ani.

Sergiu LITVINENCO: „Corupere de alegatori in apropierea sectiei de votare nr.38/22 din Federatia Rusa. Observatorii nostri au inregistrat cum la Moscova copii de 12-13 ani impart vouchere oamenilor care merg spre sectie. Se incearca fraudarea cu orice pret, chiar cu implicarea copiilor. Concluzionand dupa numarul de pe voucher, sunt cel putin 5500. Inteleg ca aceeasi situatie se atesta si la sectiile nr.38/24 si nr.38/25 tot din Federatia Rusa. Din informatia noastra, principalul coordonator a tuturor acestor actiuni ilegale este fostul consilier de-a lui Dodon, Serghei Misin.”

VIDEO Alegeri R. Moldova: O femeie a ieșit plângând din secția de votare! ,,Credeam că îmi vor da 25 de dolari”

Pentru că nu ar fi primit niciun leu în schimbul votului, o femeie a ieșit plângând, după ce a votat. Aceasta susține că i s-ar fi promis bani, însă, nu a primit niciun ban.

„Oamenii mi-au spus că aici e pentru Dodon. Oamenii mi-au spus. Am venit a doua oară să votez pentru Dodon, credeam că îmi vor da vreo 25 de dolari, nu vor încurca. Mi-au spus că dau câte 25 de dolari. Dar ei tac ca muții”, a declarat femeia.

Lasa un comentariu