ACUM Răsturnare de situație în cazul eliberării condiționate a lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare. Fostul lider al PSD a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie. Așadar, azi Liviu Dragnea ar fi trebuit să afle dacă iese sau nu din închisoare.

Totuși, fostul lider al Partidului Social Democrat nu a primit un răspuns concret. Instanța a rămas în pronunţare pe cererea depusă de Dragnea, însă decizia nu va fi una definitivă.

Procurorul de ședință a declarat că Liviu Dragnea nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

,,Instanţa trebuie să se raporteze la persoana condamnatului, nu la criterii abstracte. Se cunoaşte că persoana condamnată are o educaţie, spunem noi, înaltă, deci conduita lui în penitenciar este una normală. Programele la care a participat sunt destinate persoanelor cu o educaţie precară. Faptul că el consideră că pedeapsa este injustă, politică, denotă că nu şi-a schimbat atitudinea. Atât timp cât se neagă însăşi temeinicia condamnării şi se invocă imixtiuni politice, este evident că petentul condamnat nu îşi atribuie nicio culpă, motiv pentru care noi considerăm că pedepsa nu şi-a atins scopul. Aţi întrebat ce ar trebui să facă – să îşi asume condamnarea”, a afirmat procurorul.

Avocata susține că Dragnea îndeplinește condițiile de eliberare înainte de termen

Chiar dacă procurorul de ședință este de părere că nu au existat suficiente dovezi, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, spune că acesta îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat înainte de termen. Ea a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova: “Deţinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense şi o singură sancţiune, care ulterior a fost anulată”.

Liviu Dragnea s-a adresat Instanței prin videoconferință și a spus că nu prezintă un pericol pentru societate.

sursa: capital.ro

Lasa un comentariu