Nadia Comăneci, în lacrimi. A murit primul campion mondial al gimnasticii din Statele Unite

Nadia Comăneci și-a exprimat durerea pe rețelele de socializare după decesul fostului mare gimnast american, Kurt Thomas.

Primul medaliat cu aur pentru Statele Unite la o ediție a CM de gimnastică avea 64 de ani și suferise pe 24 mai un accident vascular. În America era o adevărată legendă și continua să meargă la toate campionatele de anvergură, unde era și comentator pentru diverse televiziuni de profil, relatează digisport.ro

„Noi, toţi cei din familia gimnasticii, suntem triști, şocaţi şi devastaţi după mortea unui campion de-al nostru. Odihneşte-te în pace, Kurt“, a scris Zeița de la Montreal, pe pagina sa de Twitter.

Și soțul Nadiei, americanul Bart Conner, fost mare gimnast al Statelor Unite, dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a reacționat pe rețelele de socializare: „Kurt a fost un mare rival pentru mine, dar apoi mi-a devenit un prieten apropiat. Mi se frânge inima pentru famlia lui şi pentru întreaga gimnastică”.

Inclus în Hall of Fame-ul gimnasticii, Kurt Thomas a cucerit în total opt medalii la campionatele mondiale de gimnastică, dintre care trei de aur. 

Kurt Thomas era specialist la cal cu mânere. 

Lasa un comentariu