„Mortul” de la Costuleni bate la uşa lumii celor vii: cere judecătorilor să admită că trăieşte

„Mortul-viu” de la Costuleni vrea să reintre în lumea oamenilor vii. După ce autorităţile s-au grăbit să-l declare mort pentru a închide un caz de înec şi a fost îngropat de propria mamă, în fapt fiind îngropat un cadavru de nerecunoscut, Gabriel Luca s-a adresat instanţei pentru ca aceasta să constate că e bine, sănătos şi, mai ales, viu.

Cererea lui Gabriel Luca de anulare a certificatului său de deces a fost înregistrată marţi, la Judecătoria Răducăneni. Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen al procesului, care ar trebui să fie o simplă formalitate, notează ziaruldeiasi.ro.

Calvarul lui Luca a început la sfârşitul lui octombrie, când a plecat de acasă pentru a lucra la o stână. Întâmplător, a ajuns să muncească la tatăl fostului şef al Poliţiei Locale Iaşi, Alexandru Hordilă.

După o lună şi jumătate, în răul Jijia a fost descoperit cadavrul unei persoane înecate. Fratele şi nepoata lui Luca l-au „recunoscut”, ghidându-se după haine, care păreau identice cu cele purtate ultima oară de acesta şi după chipul asemănător.

Pe 10 decembrie a avut loc înmormântarea, cu toate cele cerute de datini, iar pe 18 decembrie, „mortul” s-a întors acasă. Rudele tocmai îi pregăteau praznicul de 40 de zile de la data când se presupune că a decedat: data dispariţiei de acasă, în fapt data plecării lui la stână. Persoana îngropată în locul lui nu a fost încă identificată.

Lasa un comentariu