Mobilizare de proporții. Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu, confiscate de polițiști în ultimele trei zile

Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de polițiști, după controale făcute de polițiști în toată țara. Cea mai mare cantitate indisponibilizată a fost din Portul Constanța Sud Agigea, aproape 5.000 de tone, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Română. Substanța este aceeași cu cea care a provocat uriașa explozie din Beirut.

În ultimele trei zile au avut loc controale de amploare coordinate de cei de la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe periculoase. Aceștia au efectuat controale la agenți economici ce efectuează operațiuni cu azotat de amoniu, în urma cărora au fost indisponibilizate peste 8.000 de tone.


De asemenea, au fost verificate operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor, ce conțin fosfură de aluminiu sau azotat de amoniu, precum și condiţiile de păstrare, depozitare, transport și utilizare de către agenţii economici din raza de competenţă.    „În perioada 12 – 14 august 2020, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din teritoriu au făcut verificări de specialitate la nivel național, fiind efectuate 51 de controale la agenți economici ce efectuează operațiuni cu azotat de amoniu”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

În urma verificărilor au fost constatate 11 infracțiuni de nerespectare a regimului protecției mediului și au indisponibilizat 8.453,52 tone azotat de amoniu precum și 300 litri de deșeuri. Cea mai mare cantitate a fost descoperită în depozitul unei societăți comerciale din Portul Constanța Sud Agigea, ce avea ca obiect de activitate manipulare, depozitare și activitați de servicii anexe transporturilor pe apă.
„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit 4.908,82 tone azotat de amoniu, ambalate în bigbag-uri, de 1.000 kg. fiecare, depozitate în magaziile depozitului, fără  ca operatorul economic să fie  autorizat pentru activitatea de depozitare a azotului de amoniu, conform  autorizației de mediu emise în acest sens”, se mai arată în comunicat.

Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fos confiscate de polițiști, după controale făcute de polițiști în toată țara. Cea mai mare cantitate indisponibilizată a fost din Portul Constanța Sud Agigea, aproape 5.000 de tone, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Substanța este aceeași cu cea care a provocat uriașa explozie din Beirut. În ultimele trei zile au avut loc controale de amploare coordinate de cei de la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe periculoase. Aceștia au efectuat controale la agenți economici ce efectuează operațiuni cu azotat de amoniu, în urma cărora au fost indisponibilizate peste 8.000 de tone. De asemenea, au fost verificate operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor, ce conțin fosfură de aluminiu sau azotat de amoniu, precum și condiţiile de păstrare, depozitare, transport și utilizare de către agenţii economici din raza de competenţă. 

  „În perioada 12 – 14 august 2020, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din teritoriu au făcut verificări de specialitate la nivel național, fiind efectuate 51 de controale la agenți economici ce efectuează operațiuni cu azotat de amoniu”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română. În urma verificărilor au fost constatate 11 infracțiuni de nerespectare a regimului protecției mediului și au indisponibilizat 8.453,52 tone azotat de amoniu precum și 300 litri de deșeuri. Cea mai mare cantitate a fost descoperită în depozitul unei societăți comerciale din Portul Constanța Sud Agigea, ce avea ca obiect de activitate manipulare, depozitare și activitați de servicii anexe transporturilor pe apă.

Lasa un comentariu