Minori de 13-15 ani, agresori într-un caz de o violenţă înfricoşătoare

Trei minori din Vlădeni au snopit în bătaie un bărbat din localitate, l-au legat de picioare, l-au tâlhărit, apoi l-au abandonat pe un câmp, după ce i-au luat cheile de la casă din buzunar.

Cei trei tâlhari l-au observat pe bărbat că se afla sub influenţa alcoolului şi au decis să îl jefuiască. Unul dintre ei, Andrei Susanu, în vârstă de 15 ani, l-a lovit puternic cu pumnul în cap pe bărbat, iar acesta a căzut ca fulgerat. Apoi, toţi cei trei minori au început să-l lovească continuu pe bărbat cu pumnii şi picioarele, scrie ziaruldeiasi.ro.

“La data de 21 martie, în jurul orei 20, aflându-se în satul Broşteni, comuna Vlădeni, inculpaţii minori S.A.M., P.C.A. şi R.I.Ş. de 15, 14 şi 13 ani, au agresat-o fizic pe persoana vătămată S.A.F. care se afla într-o stare vădită de ebrietate. Aceştia au căutat în buzunarele acesteia şi i-au sustras suma de 160 lei, o ţigară şi cheile de la casă, după care au legat-o de picioare şi au lăsat-o imobilizată pe câmp”, a precizat Dragoş Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

După ce s-au asigurat că victima este aproape inconştientă, minorii Cosmin Păuneţ de 14 ani şi R.I.Ş. de 13 ani, împreună cu Andrei Susanu, l-au lăsat pe S.A.F. în mijlocul câmpului, legat de picioare şi au pornit spre casa victimei.

Planul celor trei minori a dat greş atunci când, ajunşi la casa victimei, au realizat că au pierdut cheia pe drum. Astfel, micii tâlhari s-au întors grăbiţi în câmpul unde îl lăsase pe S.A.F. legat.

“Aceştia s-au întors la locul unde îl lăsaseră imobilizat pe S.A.F., însă nu l-au mai găsit acolo şi nu au găsit nici cheia, motiv pentru care au plecat spre casele lor”, a adăugat prim-procurorul Bordianu.

Medicii IML au spus că victima a avut nevoie de aproape o săptămână de îngrijiri medicale. Astfel, minorii au fost reţinuţi, apoi s-a hotărât ca Andrei Susanu şi Cosmin Păuneţ să fie arestaţi preventiv până la următoarea sentinţă a judecătorilor. R.I.Ş., minorul de 13 ani, a scăpat basma curată, întrucât nu a putut fi pedepsit din cauză că este prea mic.

Lasa un comentariu