Ministrul Muncii: HG pentru majorarea salariului minim brut la 2.300 de lei va fi adoptată miercuri

Hotărârea de Guvern prin care salariul minim brut pe economie va fi majorat anul viitor de la 2.230 de lei la 2.300 de lei va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

‘Salariul minim va creşte în 2021 cu o sumă care va depăşi rata inflaţiei, adică 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Aceasta este concluzia consultărilor pe care le-am avut astăzi, alături de prim-ministrul Florin Cîţu, cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Hotărârea de Guvern prin care se stabileşte această creştere va fi adoptată, miercuri, în şedinţa de Guvern’, a transmis Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a adăugat că în prima parte a anului viitor Guvernul va încheia un acord cu partenerii sociali pentru stabilirea unui mecanism de calculare a salariului minim care să asigure predictibilitate, scrie agerpres.ro.

‘Am mai decis, totodată, să continuăm demersurile pentru stabilirea unui mecanism de creştere a salariului minim brut pe economie pentru următorii patru ani, care să asigure stabilitate şi predictibilitate evoluţiei acestui indicator salarial. Vom încheia, de altfel, un Acord tripartit în acest sens cu partenerii sociali, în prima parte a anului viitor’, a menţionat Raluca Turcan.

Conducerea Guvernului şi liderii patronatelor şi ai sindicatelor s-au întâlnit luni la sediul Guvernului în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, pentru a discuta despre nivelul până la care să crească salariul minim brut pe economie pentru anul viitor.

Lasa un comentariu