Ministerul Educaţiei analizează posibilitatea eliminării tezelor în acest an şcolar

Şcoala se desfăşoară în acest an cu multe incertitudini. În momentul de faţă se analizează posibilitatea eliminării tezelor, pentru că, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari, nu pot fi făcute discriminări, în sensul că elevii care învaţă în scenariul verde să dea aceste teste, iar ceilalţi nu.

Totodată, olimpiadele şcolare, care presupun susţinerea de probe practice, la chimie, fizică, informatică şi tehnologie, nu vor putea fi susţinute cu prezenţă faţă în faţă din cauza situaţiei epidemiologice actuale, a afirmat pentru Radio România Actualităţi Jean Badea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului.

Jean Badea: Dincolo de olimpiade care se desfăşoară doar prin probe scrise, sunt şi olimpiade unde sunt probe practice, iar acolo posibilitatea de a asigura normele de protecţie, normale sanitare este mult îngreunată. La momentul acesta analiza în comisiile de specialitate este în desfăşuare, va exista o consultare şi cu partenerii sociali, urmând ca în cel mai scurt timp Ministerul Educaţiei să vină cu o poziţie în ceea ce priveşte desfăşurarea olimpiadelor în acest an şcolar.

leave a reply