Un scenariu care prinde contur: Mihai Chirica – candidat la Primăria Iaşului din partea PNL

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, afirmă că drumul său politic va continua alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Edilul a făcut această precizare într-un comunicat de presă pe fondul unor informaţii legate de candidatura sa la viitoarele alegeri locale din partea PNL.

Mihai Chirica nu a confirmat oficial, însă în spaţiul public au fost lansate o serie de afirmaţii care întăresc acest scenariu.

Anterior, deputalul liberal, Marius Bodea, a anunţat că a fost informat de către conducerea partidului despre trecerea primarului Iaşului la PNL pentru a fi desemnat drept candidat la un nou mandat de primar.

Parlamentarul ieşean critică această decizie şi afirmă că odată cu acest lucru pierd liberalii autentici şi ieşenii care cred într-o reformare a administraţiei publice locale.

Pe de altă parte, Mihai Chirica avansează ideea că opţiunea sa de participare la alegerile locale va fi luată în forurile centrale ale partidului şi va fi confirmată, ulterior, printr-o ieşire publică.

Comunicat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

„Proiectele Iașului sunt și trebuie să fie prioritatea mea și a oricărui partid politic responsabil”

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în ultimele, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași este abilitat să vă transmită următoarea declarație de presă din partea primarului Mihai Chirica:

„În această perioadă, fiecare partid și-a terminat sondajele de opinie și analizele politice. Este firesc să apară discuții și propuneri politice. Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe Municipiul Iași arată că există un grad mare de satisfacție al ieșenilor față de proiectele mele și ale Primăriei.

În fiecare zi a mandatului de primar m-am considerat în primul rând primarul ieșenilor, indiferent de opțiunea politică personală a fiecărui cetățean.

Proiectele Iașului sunt și trebuie să fie prioritatea mea și a oricărui partid politic responsabil, nu orgoliile politice personale. De aceea, în mod constant, am fost partenerul Președintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România și al valorilor occidentale pe care le împărtășim cu toții.

Președintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iași și de Moldova și a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilitățile politice și administrative cu care m-au investit ieșenii și să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional și respectată la nivel național.

Drumul meu politic, creionat alături de ieșeni, va continua alături de Președintele Klaus Iohannis și de parteneri politici onorabili și profund atașați de valorile europene”.

leave a reply