Medicul Dorobăț, şeful ATI de la Neuro, înlocuit din funcție

Gheorghe Dorobăţ, şeful secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie, soţul medicului Carmen Dorobăţ, şi-a dat demisia zilele trecute de la conducerea secţiei.

Acesta a fost condamnat definitiv pe data de 20 noiembrie la doi ani şi trei luni cu suspendare pentru luare de mită. Locul său a fost luat de medicul primar ATI Simona Bădescu, care va ocupa funcţia interimar, notează ziaruldeiasi.ro.

Reprezentanţii spitalului spuneau încă de săptămâna trecută că urmează să ia o decizie în acest sens.

„A fost numită interimar medicul Simona Bădescu, iar postul va fi scos la concurs, urmând să fie organizat concursul atunci când legislaţia o va permite”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în 2015 pe Gheorghe Dorobăţ şi pe soţia sa, Carmen Dorobăţ, după ce ar fi luat mită de la mai mulţi studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară. Acesta, în calitate de şef al Catedrei de anestezie generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi şi şef al secţiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, ar fi primit suma de 6.700 de euro de la 67 de studenţi din anul al treilea.

Lasa un comentariu