Medicii de ATI, munciți peste măsură: „Sunt epuizaţi, sunt la limita posibilităţii de a face faţă în continuare“

6245885 20.05.2020 Medical employees put on their personal protective equipment (PPE) at the University Clinical Hospital No 2 at Sechenov First Moscow State Medical University, one of the buildings repurposed as a hospital for patients suspected of, or diagnosed with, the COVID-19 infection, with a bed capacity of 210. Vladimir Pesnya / Sputnik
  • La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este nevoie de 7 medici de ATI şi 5 infecţionişti, relatează alephnews.ro
  • Dr. Adi Vasilcovici spune că medicii au fost neviţi să extindă forţat capacitatea de ATI pentru a face loc pacienţilor
  • Managerul Spitalului din Suceava: medicii sunt epuizaţi, la limita posibilităţii de a face faţă 
  • Şi la Spitalul Colentina din Capitală este nevoie de 10 medici de ATI 
  • În spitalele din toată ţara există numai în jur de 1000 de medici de ATI, cei mai mulţi concentraţi în oraşele mari 

Cu echipamentul ud, cu faţa înroşită de la măşti şi cu ore puţine de odihnă. Aşa arată ultima perioadă din viaţa medicului de ATI Adi Vasilcovici din Suceava. Colegii lui îşi numără semnele fizice după zilele grele de muncă şi le prind în poze, parcă să nu uite de clipele în care echipamentele îi sufocă şi le distruge chipul şi mâinile.

Toţi continuă lupta, chiar dacă sunt foarte puţini.

Dr. Adi Vasilcovici, medic de ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava: „Pe partea de ATI, avem periodic valuri, dar mai ales acum în ultima perioadă, în ultima săptămână, au fost momente când a trebuit forţat să ne extindem terapia cu 2-3 paturi ca să avem unde să primim pacienţi. Ceea ce nu este prea în regulă pentru că noi suntem un singur medic ATI la 20 de paturi de terapie intensivă, ceea ce este mult. Posibilitate de extindere ar fi, deci s-ar putea face mai multe saloane şi paturi de terapie intensivă, dar nu cu un singur medic în tură. În terapie Covid suntem aceiaşi 5 oameni de la 1 iunie, la un etaj izolat, care lucrăm doar Covid“.

Managerul Spitalului din Suceava spune că are nevoie de cel puţin 7 medici de ATI şi 5 medici infecţionişti.

Alexandru Calancea, manager Spital de Urgenţă Suceava: „Avem 11 doctori în anestezie şi terapie intensivă, împărţiţi în cele două sectoare. 6 în ATI non covid, şi 5 medici ATI-şti în zona ATI Covid. Sunt epuizaţi, sunt la limita posibilităţii de a face faţă în continuare, dar aşteptăm să primim întăriri“.

De întăriri au nevoie şi medicii de la Spitalul Colentina. În unitate vor fi trataţi în curând din nou doar pacienţi cu Covid. Acolo este nevoie de cel puţin 10 medici de ATI.

Lasa un comentariu