Maternitatea „Elena Doamna” va avea mai multe paturi pentru pacientele bolnave de COVID

La Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, maternitate suport COVID pentru gravidele depistate pozitiv cu noul coronavirus, se doreşte creşterea numărului de paturi.

Din luna martie şi până în octombrie, în sectorul COVID au fost disponibile patru paturi pentru cazurile pozitive şi încă două paturi ATI, apoi a fost crescut numărul de paturi, ca urmare a faptului că au fost depistate tot mai multe paciente cu COVID-19, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În ultimele două luni s-a constatat că numărul pacientelor suspecte a fost mai mic, în general cazurile care vin la spital sunt deja confirmate pozitiv, astfel că a fost redus numărul de paturi de la pacientele suspecte. Astfel, avem acum şase paturi pentru pacientele confirmate şi două paturi ATI, însă intenţionăm să ajungem la zece paturi în total. În toată această perioadă locurile au fost ocupate în permanenţă, nu a fost nicio zi în care sectorul să fie liber”, a explicat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie şi şeful Secţiei de Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Sectorul COVID este amenajat într-un pavilion separat, fiind paturi pentru pacientele confirmate, o sală de naşteri şi două paturi ATI. Ieri, conform unei raportări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi cele două paturi ATI nu erau ocupate.

Lasa un comentariu