Maricel Popa: Domnule Costel Alexe, lăsați acțiunile politicianiste pentru campania electorală! Acum ne aflăm într-o campanie de salvare de vieți, nu de adunat voturi! Treziți-vă măcar în ceasul al 12-lea!

Acțiunile ministrului drujbar îi scot în evidență disperarea. Nu are proiecte cu care să vină în fața ieșenilor. Are doar discursuri prin care își etalează demagogia și le arată oamenilor exact de ceea ce sunt în stare liberalii. La finalul săptămânii trecute la Iași au fost doi miniștri, cel al mediului și cel al sănătății. Din păcate au venit doar ca oameni politici aflați în campanie electorală fără nici un impact asupra bunăstării ieșenilor.

Cărui ieșean i-a folosit că doi miniștri PNL au tras de porțile unde este instalat spitalul modular de la Lețcani? 

Au venit să ne spună că încep lucrările la Spitalul Regional Iași? Nu. Au amânat spitalul Regional până în 2027.

Au venit să spună că opresc defrișările de păduri de la Dobrovăț? Nu! Se taie pădurile într-un ritm nemaivăzut, iar activiștii de mediu sunt atacați de oamenii ministrului Alexe, pădurarii. 

Au venit să spună că au adus fonduri pentru spitalele din Iași? Nu! Consiliul Județean a alocat fondurile necesare pentru lupta împotriva noului coronavirus. Sprijinul guvernamental a lipsit cu desăvârșire.

Au venit să anunțe că au luat măsuri concrete pentru ca Iașul să nu mai fie unul dintre cele mai poluate orașe din România? Nu. Ministrul drujbar crede că poluarea se combate cu discursuri. Nu același lucru îl crede Comisia Europeană care a sancționat din nou România pentru poluarea aerului.

Au venit să ne anunțe că specialiștii pe care îi așteptăm din Turcia nu vor mai fi nevoiți să aștepte zeci de zile vizele necesară pentru a veni la Iași să instaleze spitalul modular? Nu. Primii patru experți au așteptat vizele peste 40 de zile aceeste vize. De aproape două săptămâni alți 30 de specialiști așteaptă vizele pentru a veni la Iași.

Au venit să susțină administrațiile locale din județ? Nu. Alexe și gașca PNL fac presiuni constante pentru ca aleșii PSD să îl susțină pe el la alegeri. Asta face Alexe când nu vorbește limbi străine pe care nici el le înțelege.

Din păcate pentru noi toți, liberalii nu au ieșit nici o secundă din logica electorală. Au început anul cerând alegeri anticipate, au continuat apoi să se pregătească pentru alegerile locale. Nici pandemia nu i-a oprit, nici necazurile oamenilor, nimic. Astea sunt preocupările lui Alexe și acum când oamenii mor prin spitale de coronavirus și pe lângă spitale de alte boli, când cei care apără pădurile sunt atacați în plină zi, în stradă de oamenii din subordinea ministrului drujbar. Nu te poți juca așa cu siguranța oamenilor, cu sănătatea lor! În loc de proiecte pentru oameni, Alexe este preocupat doar de înțelegeri subterane și șușanele politice.

Atât îi transmit domnului ministru Drujbă: să îi fi rușine că face doar politică în această perioadă dificilă pentru toți românii. Principala mea preocupare rămâne siguranța ieșenilor și acest lucru nu se va schimba, indifrent de ceea ce strigă Alexe pe la toate porțile! Eu cred că acum nu e vreme de politică, ci de măsuri concrete în beneficiul ieșenilor. Spitalul modular de la Lețcani este un astfel de proiect, palpabil, verificabil. Ce face Alexe va rămâne doar în spațiul virtual, doar pe Google!

Lasa un comentariu