Managerul Ateneului vrea să înfiinţeze un Muzeu al Copiilor

Managerul Ateneului din Iaşi, Andrei Apreotesei, a anunţat că intenţionează să transforme un imobil preluat în administrare anul trecut, aflat în stare avansată de degradare, într-un muzeu al copiilor.

‘Monumentul istoric, preluat în administrare la finalul anului 2019, este situat în strada Păcurari, nr. 29, cunoscut drept ‘Casa Buicliu’ este în centrul atenţiei pentru echipa Ateneului Naţional din Iaşi, dată fiind starea de degradare avansată în care se află. Având în vedere că, pentru realizarea investiţiilor necesare salvării acestui monument istoric, este nevoie de studii de specialitate şi proiecte complexe, munca de cercetare şi de întocmire a documentaţiilor continuă. Obiectivul nostru este să restaurăm Casa Buicliu şi să înfiinţăm un Muzeu al Copiilor, alături de parteneri locali, naţionali şi internaţionali‘, a spus Andrei Apreotesei.

Acesta a mai precizat că îşi doreşte ca toate imobilele pe care instituţia le are în administrare să poată fi redate comunităţii în cele mai bune condiţii şi într-un timp cât mai scurt, scrie agerpres.ro.

Lasa un comentariu